Συνταγές
Απίθανη καρυδόπιτα με σοκολάτα! Μπουκιά και απόλαυση
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ένα αριστούργημα με καρύδια και σοκολάτα..
ΥΛΙΚΑ
το ποτήρι μέτρησης είναι 330 ml
ένα ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 Βιτάμ 250 γραμμάρια
1 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν
χυμό μισού λεμονιού
1 σφηνάκι ούζο
8 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι δυόμιση ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό το βράζουμε για 10 λεπτά
Για την επικάλυψη 200 gr κουβερτούρα 100 γραμμάρια γάλακτος σοκολάτα 200 gr κρέμα γάλακτος ζεσταίνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος ρίχνω μέσα τις σοκολάτες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
Για την κρέμα 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 1 συσκευασία μερέντα 400 γραμμαρίων χτυπμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και τη μερέντα να ομογενοποιηθεί
Η εκτέλεση για την καρυδόπιτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μαρέγκα σε άλλο μπολ τα κροκάδια με τη ζάχαρη μετά το βούτυρο λιωμένο όλα τα στερεά υλικά τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε με μαριζ τα ανακατεύουμε στο τέλος και την μαρέγκα σιγά-σιγά με κυκλικές κινήσεις
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά το αφήνουμε πάλι να κρυώσει βάζουμε την κρέμα που την έχω ήδη παγώσει και από πάνω την επικάλυψη σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.