Γλυκα
Απίθανα ρολά κανέλας – αν και σπιτικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τα αγοραστά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
Για τη ζύμη:
345γρ αλεύρι γοχ
50γρ καστανή ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
180ml γάλα
60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
Για τη γέμιση:
60γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ καστανή ζάχαρη
1 κσ κανέλα
Για το βανιλια icing:
120γρ άχνη ζάχαρη
2 κσ γάλα
1 κγ βανιλια εκχύλισμα
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ βαζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο μεχρι να λιώσει και το προσθέτετεστο κάδο του μίξερ. Προσοχή να μην είναι καυτό και κάψετε τη μαγιά. Προσθετετε και το αυγό και με το γαντζο ζυμώνετε. Ίσως χρειαστεί λιγο αλευρακι ακόμη, 2 με 3 κσ. Τη ζυμη την θέλουμε να είναι μαλακή. Μολις ξεκολλάει από τα τοιχώματα ειναι ετοιμη. Την βγαζετε σε αλευρωμενη ελαφρά επιφανεια και την ζυμώνετε για 3 λεπτά.
Σχηματιζετε μια μπαλα την καλύπτετε με μια πετσετα και την αφηνετε να ξεκουραστεί. Σε ενα μπωλ ανακατευετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα. Αλειφετε σε όλη την επιφάνεια. Κοβετε με τη ροδα πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι σε 6 λωρίδες. Βουτυρωνετε ένα ταψί η μία ταρτιερα . Την πρώτη λωρίδα την τυλίγετε ρολακι και τοποθετειτε στο κέντρο της ταρτιερας. Μετά κάθε μια λωρίδα την τυλίγετε σαν σαλιγκάρι ξεκινώντας παντα απο το τελειωμα της προηγούμενης.
Καλυπτετε με μεμβρανη η πετσέτα και αφηνετε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει για 1 – 2 ώρες, εξαρτάται από το ποσο ζεστος ειναι ο χώρος. Όταν είναι έτοιμο, δηλαδή έχει διπλασιαστεί σε όγκο ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερα για 25-30 λεπτά αναλογα τον φουρνο. Αν δείτε ότι παίρνει έντονο χρώμα στις άκρες καλυψτε με λίγο αλουμινοχαρτο και χαρτί ψησίματος. Όσο ψήνεται ετοιμάζετε το γλασο βανίλιας.
Σε ενα μπωλ βαλετε τα υλικα και ανακατεύετε καλά. Αν σας βγει πηχτο και το θέλετε πιο αραιό προσθέστε ελάχιστο γάλα. Το βγάζετε απο το φούρνο και το αφηνετε σε σχάρα για 10 λεπτά. Περιχύνετε μετά με το γλασο και απολαμβάνετε. Ειναι πολυ αφράτο και σερβίρεται.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αθανασία Μητροπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”