Connect with us

Ορεκτικα

Απίθανα πιροσκί !!

Published

on

DSC00014 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι μας αρέσει πχ λουκάνικο ,τυριά ,η σπανάκι.
Ζύμη
4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα)
2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
1 μαγιά νωπή των 40 γραμ. ή 1και 1/2  φακελάκι ξερή
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά καλό βούτυρο

Γέμιση με κιμά
350 γραμ.κιμά
1 μέτριο  κρεμμύδι τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε κυβάκια
αλατοπίπερο
3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ.πεκορίνο Αμφιλοχίας
1 1/2 κουταλιά σούπας ρύζι ό,τι έχετε γλασέ ή Καρολίνα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 φλυτζάνια  αλεύρι, το  ένα αβγό, την 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά  αφού την έχουμε λιώσει μέσα στο 1 φλιτζάνι γάλα από τα δύο που χρειαζόμαστε που θα το έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.
Ρίχνουμε λοιπόν και τα 2 φλυτζάνια γάλα μέσα στο μπολ με τα υλικά, τις 2 κουταλιές λάδι και την μία κουταλιά βούτυρο λιωμένο και αρχίζουμε να σμίγουμε τα υλικά  στην αρχή με το χέρι και μετά ζυμώνουμε καλά για λίγη ώρα. Θέλουνε μία ζύμη ελαστική. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι, αν και είναι μετρημένο.
Έχω ανάψει το φούρνο στο πιο χαμηλό βαθμό ίσα να ζεστάνει ελαφρώς και βάζω μέσα την ζύμη μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο, να φουσκώσει τουλάχιστον 40 λεπτά. Αν δεν βιάζεστε σκεπάστε τη σε ζεστό σημείο να φουσκώσει. Προσοχή αν την βάλετε στο φούρνο να φουσκώσει να προσέξετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ελάχιστη, μην σας ψηθεί η ζύμη!

Γέμιση
Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγανάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Σε 10 λεπτά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 35 λεπτά.
Μόλις φτάσουμε στα 30 λεπτά προσθέστε το ρύζι 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας και μαγειρεύουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά,  αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε και το τυρί, ανακατεύουμε  και είναι έτοιμη η γέμιση  μας.

Πως τα γεμίζουμε

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την ζυμώνουμε μία δύο φορές να ξεφουσκώσει. χωρίζουμε σε μπαλάκια τη ζύμη σε μέγεθος που μας αρέσει, το κανονικό είναι λίγο πιο μεγάλο από καρύδι, αλλά τα παιδιά τα θέλουν μεγαλύτερα.
Εμένα με βολεύει να  το ανοίγω μέσα στην παλάμη μου, βάζω το μπαλάκι στο αριστερό χέρι και το πατάω με το  το δεξί και ανοίγει αμέσως και  βάζω μία κουταλιά  του γλυκού γέμιση και το κλείνω. Το πλάθω με προσοχή σαν σουτζουκάκι για να καταλάβετε. Αν το ανοίξετε με τον μικρό πλάστη ροδέλα  να αλευρώσετε την επιφάνεια που θα το ανοίξετε γιατί θα σας κολλήσει. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι, αν δεν έχουμε φριτέζα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Με τρυπητή κουτάλα τα αναποδογυρίζουμε γρήγορα γρήγορα γιατί αρπάζουν και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σερβίρουμε.

Όταν τα κλείνουμε βρέχουμε την επιφάνεια λίγο σε μάκρος με το χέρι μας. Απλά βρέχουμε το δάχτυλό μας σε ένα πιάτο που έχουμε κοντά μας, περνάμε το άνοιγμα και μετά το κλείνουμε πλάθοντας. Το κολλάμε κάπως να κλείσει. Δοκίμασα πολλούς τρόπους άλλους, αλλά ανοίγουν. Είναι ο πιο πετυχημένος! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές3 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές5 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές7 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα9 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές11 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές13 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές14 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version