Συνταγές
Αξιοζήλευτα! Σπιτικό φύλλο για νόστιμα χορτοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ό.χ. Εγώ χρησιμοποιώ ΚΟΥΛΑ
1 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμμάρια χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ μου βαζουμε όλα τα υλικά..τα ανακάτεψα.. στη συνέχεια πρόσθετουμε το νερό χλιαρό….και το άφηνουμε να χτυπηθεί με το γάντζο περίπου για 5’….
Στη συνέχεια βάζουμε το ζυμάρι μου σ’ένα λεκανακι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60′
ΥΛΙΚΆ ΓΈΜΙΣΗΣ
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό πράσα
2 ματσάκια καυκαλήθρες
2 ματσάκια μυρώνια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1/2 ματσάκι δυόσμο
3 κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι
1 σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Βάζουμε σε κάθε μπαστουνακι όσο θέλουμε …με το μάτι τα χορταρικά..Και η φέτα..
Να είναι πάντως γεμάτο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε όλο το σπανάκι, κόβουμε ροδέλες μικρές τα πράσα, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,ολα τα μυρωδικά και τα στεγνώνω αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και τα τρίβουμε πολύ καλά
Τη βάζουμε στο ψυγείο..Και την άλλη μέρα τα φτιάχνουμε .
Το υλικό της γέμισης..Είναι για να φτιάξουμε περίπου…76 κομμάτια.
Το υλικό για το ζυμάρι…38 μπαστουνακια
Το κάθε ζυμαρακι είναι 90 γρ …φτιάχνουμε ένα στενομακρο φύλλο και το κόβουμε στη μέση…τυλιγουμε από τη στενή πλευρά.
Ψήσιμο πάντα στο κάτω μέρος του φούρνου, καλά προθερμασμενος στους 200° πάνω κάτω για περίπου 40′
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.