Συνταγές
Αν αγαπάς και εσύ τα κρουασάν, συνταγή για εύκολα γλυκά ή αλμυρά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Elpida’s Little Corner”.
Υλικά:
650 γρ Αλεύρι Κούλα
390 γρ φρέσκο γάλα χλιαρό
90 γρ ζάχαρη
7 γρ ξηρή μαγιά
5 γρ αλάτι
Για μέσα και επάνω:
250 γρ βούτυρο μαλακό
5 γρ φρέσκο γάλα
1 κρόκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και πάλι αλεύρι συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ είναι έτοιμη, σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
Αλλιώς αφήνουμε σε ζεστό μέρος να γίνει διπλάσια, ανάλογα τη θερμοκρασία που έχει το δωμάτιο, περίπου 1 ώρα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια, αν θέλετε μπορείτε να τα ζυγίσετε.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου και αλείφουμε ενδιάμεσα βούτυρο, συνεχίζουμε με όλα τα μπαλάκια το ίδιο, το τελευταίο φύλλο δεν το αλείφουμε.
Πατάμε λίγο τα φύλλα με τα χέρια μας τα σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο κόβουμε με την ρόδα της πίτσας σε 16 κομμάτια ή περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε.
Τα κόβουμε στην άκρη και τυλίγουμε τα κρουασάν.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν, να γίνουν διπλάσια.
Εξαρτάται από τη θερμοκρασία μπορεί να φουσκώσουν σε μισή ώρα, μπορεί σε μια.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με το γάλα και περνάμε προσεκτικά τα κρουασάν με ένα πινέλο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Έξυπνα Μυστικά:
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό να αλείφετε όχι λιωμένο.
Η Συνταγή είναι από “Elpida’s Little Corner”.