ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
¼ κουτ. γλ. αλάτι
1 αυγό
250 γρ. γάλα φρέσκο
50 γρ. Χωριό Βούτυρο soft ελαφρύ
150 γρ. Χωριό φέτα
1-2 κουτ. σούπας Χωριό Βούτυρο Αγελάδος για τηγάνισμα
80 γρ. Χωριό φέτα (ή Χωριό Ελαφρύ) για σερβίρισμα Σουσάμι για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το αυγό με το γάλα. Λιώνουμε το Χωριό Βούτυρο soft ελαφρύ σε ένα μπρίκι και το προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας γρήγορα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να προκύψει ένας χυλός.
- Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα. Αφήνουμε περίπου 3’ μέχρι να δουμε ότι φουσκώνει και σχηματίζονται μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια, οπότε με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε περίπου άλλα 3’ να ψηθεί και από την κάτω πλευρά.
- Συνεχίζουμε ομοίως με όλο το μείγμα, ρίχνοντας ανά διαστήματα ελάχιστο βούτυρο στο τηγάνι.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες με επιπλέον τριμμένη φέτα και σουσάμι.