Συνταγές
Αλμυρές τηγανίτες άλλο πράγμα! Δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερες, έχουν απ όλα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα ένα ματσάκι τρυφερό σπανάκι λίγο δυόσμο
αφού τα πλύνουμε πολύ καλά τα ψιλοκόβουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ζουλαμε με τα χέρια μας τα αφήνουμε για δέκα λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μετά σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγα τρίβουμε με τα χέρια 100 γρ φέτα λίγο πιπέρι μισή κουταλιά του γλυκού μπεικιν παουντερ τα ανακατεύουμε καλά
μετά ρίχνουμε τα λαχανικά μας που έχουμε στιψει με τα χέρια να φύγουν τα παραπανησια υγρά
προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερό μετά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός να στέκεται στο κουτάλι .
βάζουμε στο τηγάνι καλαμποκελαιο να κάψει ρίχνουμε με το κουτάλι της σούπας τς τηγανιτές μας και τις αφήνουμε να ροδισουν και από τς δύο πλευρές
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίες τηγανίτες με σπανάκι και ανθότυρο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μπεικιν παουντερ
200-220ml γάλα
120γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
70γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
2 αυγά
30ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα σφιχτό χυλό. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα με ένα βρεγμένο κουτάλι.
Ψήνουμε κάθε τηγανίτα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν γυρνάμε την κάθε τηγανίτα πιέζουμε λίγο με το κουτάλι ώστε να γίνονται πιο πλατιές και να ψήνονται ευκολότερα και πιο σωστά.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.