Συνταγές
Τρώμε σνακ όλη την ώρα.. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε αλμυρά μάφινς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα σπορελαιο
1 κούπα γιαούρτι φρέσκο
2 κούπες τυρί τριμμένο(αρεσκείας)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά ( χωρισμενα)
Λουκανικακια μίνι
1 φακελάκι μπεκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζι με τα κροκαδια
Χτυπάμε τα ασπράδια χώρια να γίνουν μαρέγκα απαλή ,και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα μαζί προσέχοντας να μην ξεφουσκωσει,βάζουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά…
Αδειάζουμε το μείγμα σε χάρτινα φορμακια ενός ταψιού,βάζουμε και από επάνω ένα λουκανικακι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά να ροδίσουν από επάνω καλά
Τα βγάζουμε αμέσως από τις φόρμες, τα αφήνουμε να κρυώσουν. και απολαμβάνουμε…. χωρίς τύψεις
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχα και χρυσαφένια λαχταριστά μάφινς σε αλμυρή έκδοση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά.
5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου.
1 βιταμ 250 γρ.
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ.
1 ζαμπόν 200γρ.
200 γρ. κασέρι γκουντα.
200 γρ. φετα.
2 ποτήρια του νερού αλεύρι.
1 μπεκιν.
1 πιπεριά Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι να αφρατεψουν στη συνέχεια ρίχνουμε το βιταμ και το γιαούρτι με το που ενσωματώθηκε το μείγμα χαμήλωνουμε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθετουμε ζαμπόν, κασέρι, φέτα, και τις πιπεριές, αφου πρώτα τα είχαμε κόψει σε κυβάκια
Τέλος το αλεύρι με το μπεκιν μαζί , γέμιζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Βγήκαν 28 κομμάτια .
Τα μάφινς είναι έτοιμα. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”