Συνταγές
Εύκολη και νοστιμότατη αλευρόπιτα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
Υλικά
350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό
2 πρέζες αλάτι
2 αυγά μεγάλα
100 ml ελαιόλαδο
βούτυρο ( περίπου 2 κ.σ.)
400 γρ. περίπου φέτα πιπεράτη
Εκτέλεση
Αλείφουμε με αρκετό από το βούτυρο εάν ταψί 38×35, ρίχνουμε το μισό λαδί, το απλώνουμε καλά και το βάζουμε στον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα να κάψει καλά….
Ρίχνουμε σε εάν μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα, το νερό, τα αυγά και ανακατεύουμε να έχουμε έναν σχετικά αραιό χυλό…. κομματιάζουμε την μισή φέτα με τα χέρια μας, την ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε.
όταν δούμε ότι έχει κάψει το ταψί, ανοίγουμε τον φούρνο και το ρίχνουμε μέσα… το απλώνουμε παντού… το θέλουμε λεπτό… ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη φέτα κομματιασμένη με τα χέρια μας, το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε κομματάκια διάσπαρτα παντού… ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο… θέλουμε να ψηθεί καλά και κάτω αλλά και από πάνω να πάρει εάν ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”