Συνταγές
Αγαπημένο και παραδοσιακό γιουβέτσι με μοσχάρι. Βγαίνει λουκούμι!
Για σήμερα έχουμε την κλασσική συνταγή για ένα υπέροχο γιουβέτσι, τέλεια μαγειρεμένο στο φούρνο μας. Ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο! Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
200 ml ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι από σπάλα
300 ml κόκκινο κρασί
300 ml σάλτσα ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
Νερό
Αλάτι-πιπέρι
1 κιλό κριθαράκι μέτριο
Εκτέλεση
Αρχικά, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο καυτό ελαιόλαδο. Όταν πάρει χρώμα θωρακίζουμε το κρέας που έχουμε από προηγουμένως, κόψει σε κομμάτια.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας, την κανέλα, την δάφνη και το νερό μέχρι να καλύψει το κρέας. Έπειτα, βράζουμε για 2-3 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Στη συνέχεια, γυρνάμε το κρέας σε ένα ταψί, ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και τέλος αλατοπιπερώνουμε.
Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι το ζουμί να βράσει.
Στην πορεία, ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ώρα όση γράφει η συσκευασία.
Τέλος, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και διορθώνουμε στο αλάτι.
Θα είναι από τα νοστιμότερα γιουβέτσια που έχει επιχειρήσει να φτιάξετε! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!