Connect with us

Συνταγές

Αγαπημένο γλυκάκι – Λατρεμένοι εργολάβοι

Published

on

106097219 10220524926891315 6342792320964639117 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Υλικά:
320 γρ. αμύγδαλα λευκά η αμύγδαλο σκόνη + 100 γρ φιλέ αμύγδαλο επιπλέον για την επιφάνεια
600 γρ. άχνη ζάχαρη
70 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 2 μεσαίου μεγέθους αυγά)
και 110 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεσαίου μεγέθους αυγά) για τους εργολάβους η 145 γρ για τα μακαρόν
μαρμελάδα της αρεσκείας μας για τη γέμιση η να φτιάξουμε μια ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗ

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα αρχικά μόνα τους να γίνουν σκόνη

Προσθέτουμε την άχνη και το πρώτο μέρος από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας τα 70 γρ .

Τα αλέθουμε αρκετή ώρα περίπου 4-5 λεπτά. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ .Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής λίγο λίγο να το φέρουμε το μείγμα εκεί που πρέπει

Χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό και αφράτο σαν κρέμα που στέκετε και δεν απλώνει .

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 8-10 χιλιοστά. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης εργολάβους σε μέγεθος δαχτύλου , και τους πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ .Όσο αμύγδαλο δεν κολλήσει επάνω το αφαιρούμε . Ψήνουμε 22-25 λεπτά στούς 180 βαθμούς . Μην περιμένετε να πάρουν πολύ χρώμα γιατί θα γίνουν παξιμαδάκια .

Για τα μακαρόν
κόβουμε με το κορνέ στρογγυλές ροζέτες και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς 19-22 λεπτά . Τους εργολάβους αφού κρυώσουν τους κολλάμε δύο δύο με μαρμελάδα βερίκοκο η με βουτυρόκρεμα που φτιάχνουμε ως εξης …..

Τα μακαρόν μόνο με κρέμα .

ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
200 γρ μαργαρίνη η βούτυρο τύπου LURPAK σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με 60 γρ άχνη τα χτυπάμε για 15 λεπτά με το σύρμα στην γρήγορη ταχύτητα ..

Προσθέτουμε 20 γρ κονιάκ και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα ,,,συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 100 γρ κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε για 5-6 λεπτά και είναι έτοιμη για χρήση

Βάζουμε κρέμα στον ένα μέρος και τους κολλάμε το άλλο μέρος ..

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές13 λεπτά ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές51 λεπτά ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές16 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές18 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές20 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές22 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version