Συνταγές
Έτοιμο το γλυκάκι πορτοκάλι – Θαυμάσιο γλυκό, γευστικότατο και πετυχημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κιλά πορτοκάλια
2. ## ζάχαρη
3 κούπες νερό
3 βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε μέτρια πορτοκάλια να είναι σκληρά και ακεροτα τα ξύνουμε στον τρίφτη γύρω γύρω
τα ξεπλένουμε και τα ζεματαΜΕ μια φορά μέχρι να τα τρυπάει το πιρούνι και τα αλλάζουμε πολλά κρύα νερά για να φύγει η πικρήλα τα κόβω το ένα σε 8 κομμάτια τα αραδιαζουμε στο ταψί και τα πασπαλιζουμε με ζάχαρη και μένουν 4-5 ώρες
βάζουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα με το νερό να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε τα κομμάτια παίρνει μια βράσει ξαφρίζουμε και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, αφού κρυώσει την άλλη μέρα το ξαναφραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
ρίχνουμε τίς βανίλιας και όπως είναι ζεστό το βάζουμε στα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα για να σφραγίσουν.( Γλυκόζη και ξινό δεν βάζουμε γιατί έχει το πορτοκαλί πολύ πυκτηνη).
Το ξύσμα που βγαίνει από τα πορτοκάλια το βάζουμε σε σακουλάκι και το διατηρουμε στην κατάψυξη, για να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρεσουν!
Η Συνταγή είναι από Παναγιωτα Τσιορελα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.