Συνταγές
Ένα υπέροχο γλυκό σταφύλι για να γλυκαθούν τα χείλη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 κιλο σταφυλια σουλτανινα, 1 κιλο ζαχαρη ,1 φλιτανι νερο, μια τσιμπια ξινο, χυμος μισου λεμονιου , βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα σταφυλια και τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με την ζαχαρη ,το νερο και το ξινο.
Βραζουμε για δεκα λεπτα σε χαμηλη φωτια και το αφηνουμε στην κατσαρολα ως την επομενη μερα.
Ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει το γλυκο. Πεντε λεπτα πριν ολοκληρωθει βαζουμε την βανιλια και τον χυμο λεμονιου
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπέροχο γλυκό, τέλειοοοο χρώμα και πετυχημένο γλυκό κουταλιού σταφύλι
Η Συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κιλά ρογες σταφυλιού ποικιλια crimson κόκκινο το σταφύλι,1.600 ζάχαρη,ένα λεμόνι τον χυμό του,1 νεροποτηρο νερό,δύο βανίλιες η αμπαροριζα,3 κουταλιές σούπας γλυκόζη.
Καθαρίζουμε καλά τις ρίγες σταφυλιού(δεν τα σταφύλια σπόρια)τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη για ένα βράδυ.
Την άλλη ημέρα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μια ώρα (αυτό για να μην σκάσει η φλούδα κατά το βράσιμο τους).Τα βράζουμε βγάζοντας τον αφρό μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
Κλεινουμε και αφήνουμε να παγώσει εντελώς οπότε θα βγάλει όλα τα υγρά του.Βαζουμε τις βανίλιες η αμπαροριζα το χυμό λεμονιού,και την γλυκόζη και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βαζουμε όταν κρυώσει ασπρισμενα καβουρδισμένα αμύγδαλα,και μαζεύουμε σε βάζα
Η Συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.