Συνταγές
Γλυκό σταφύλι με κεχριμπαρένιο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Επιλέγουμε σταφύλια με ωραίο κίτρινο χρώμα, όχι πράσινο!
Εάν θέλουμε να προσθέσουμε αμύγδαλο πότε το βάζουμε Στο τέλος!!!
Υλικά:
2 κιλά και 600 γρ σταφύλια σουλτανίνα
1 κιλό και 300 γρ ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 λεμόνι το χυμό
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες, τα αφήνουμε σε τρυπητό να σουρώσουν
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα σταφύλια με τη ζάχαρη εναλλάξ, ζάχαρη-σταφύλια μέχρι να τελειώσουν.
Αφήνουμε μία νύχτα να μείνουν στο ψυγείο .Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε 10 λεπτά τα σταφύλια σε δυνατή φωτιά, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να δέσει το σιρόπι!
Μόλις δέσει το σιρόπι βάζουμε τα σταφύλια μέσα στην κατσαρόλα και τη βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά, αφήνουμε τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι μέχρι την επόμενη μέρα το πρωΐ να βγάλουν τους χυμούς τους!
Τοποθετούμε στο μάτι και βράζουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει, κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το χυμό και την αρμπαρόριζα .
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει κουνώντας το 5-6 φορές σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα για να γεμίσουν οι ρόγες με σιρόπι.
Όλα τα μυστικά για εγγυημένο αποτέλεσμα
1)Επιλέγουμε προσεκτικά τα σταφύλια να είναι ώριμα ,οι ρόγες να έχουν ίδιο μέγεθος, όσο το δυνατόν βέβαια, και το χρώμα τους να είναι κίτρινο χωρίς σημάδια,το χρώμα από τις ρόγες έχει μεγάλο ποσοστό συμβολής στο τελικό αποτέλεσμα
2)Ακολουθουμε κατά γράμμα τη διαδικασία!!Στα δέκα λεπτά ακριβώς βγάζουμε τις ρόγες από την κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι
3)Μόλις βράσει το γλυκό μου το αποσύρουμε αμέσως από το μάτι, ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Γιατί το γλυκό όταν κρυώνει σκουραίνει λίγο
Η Συνταγή είναι από κ. Tonia Papantoniou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”