Συνταγές
Ένα τόσο αφράτο και νόστιμο σπιτικό ψωμάκι..
Η Συνταγή είναι από κ. Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
42 g νωπή μαγιά ( Εγώ δεν είχα και έβαλα δύο φακελάκια ξερή μάγια)
500 ml γάλα χλιαρό
2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι,
3 αυγά (2 κρόκοι για να αλέσουμε το ψωμάκι),
1 κουταλιά της σούπας αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
5 κουταλιές τις σούπας λάδι,
1 κουταλιά τις σούπας ξύδι,
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
100 g. Βούτυρο ( για το σχέδιο για τα φύλλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(Μπορείτε να βάλετε και τυρί και σπανάκι…)
Ζυμώστε τη ζύμη, και αφήστε για μία ώρα να ξεκούραστη. Φτιάχνουμε το σχέδιο και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να ξεκουραστεί.( Χρειαζόμαστε 8 μπάλες συν μία μικρή για το λουλούδι στη μέση)
Αλείφουμε το ψωμάκι με τους κρόκους και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170/180 βαθμούς για περίπου 40-50 λεπτά η ανάλογα από το φαγητό. Αμέσως μετά με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε το ψωμάκι από πάνω και αφήνουμε για ένα τέταρτο..
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψί και το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από κ. Σπιτικές δημιουργικές απολαυσεις με την Άννα– “Χρυσές Συνταγές”.