Connect with us

Συνταγές

Ένα πολύ ωραίο γλυκό – μπακλαβάς Πελοπόννησου (στρωτος)

Published

on

255080245 305028561467391 3103096730721601425 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Χρύσα Μητροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά για την ζυμη:
1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι αλάτι, μισό λεμόνι χυμό, νερό όσο πάρει, ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μιση ώρα.

Υλικά για την γεμιση:
καρύδια 1και μισό kg ψυχα, μισό kg ζάχαρη, 2 κούπες ψωμί μπαγιατικο ψυχα τριμμένο, 1 κουτάλι σούπας κανέλλα, μισό κουτάλι γαρύφαλλο, 200 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμενο, 1 ποτήρι κρασιού λάδι.

Σιροπι:
6 ποτήρια ζάχαρη, 5 ποτήρια νερό, μισό λεμόνι χυμό, 1 ξύλο κανέλα,

Εκτελεση:
ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, αλείφουμε ελαιόλαδο και απλώνομαι γέμιση και τυλιγουμαι σε ρόλο, κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο ταψί και συνεχίζουμε μέχρι να γέμιση,κατοπιν καίμε ελαιόλαδο σε μικρό κατσαρόλακι και περιχύνουμε τα κομμάτια

φουρνίζουμε σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά καλά

Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυωσουν και σιροπιαζουμε.

*Η Συνταγη βγάζει περίπου 100 κομμάτια για κέρασμα

Η Συνταγή είναι από Χρύσα Μητροπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για σπιτικό Μπακλαβά από τον Σταύρο Βέλλιο

Η Συνταγή είναι της κ. Σταύρος Βέλλιος – “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα“

Υλικά
700γραμ.φύλλο Ζαγορίσιο Βηρυττού.500γραμ καρυδι μετριο τριμμενο.600γραμ βουτυρο αγελαδος.
100 γραμ φυστίκι Αιγινης.

Σιρόπι
500γραμ νερο
700 γραμ ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 ξυλακι κανέλα και
χυμό απο μισό λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σιγανά και αλείφουμε το καθε φύλλο ένα – ένα.
Στρώνουμε 5 φυλλα κάτω και βάζουμε μια στρώση καρύδια , μερικά φύλλα ακόμη και βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια

Βαζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα , και για να τον κοψουμε όπως θέλουμε τρίγωνο ή τετράγωνο βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ωρα.
Μετά τον κόβουμε και περιχύνουμε το υπολοιπο βούτυρο από πάνω.

Μετά στον φούρνο στους 150 βαθμούς περιπου για 60 λεπτά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι να μην πάρει βράση και τον σιροπιάζουμε
Ρίχνουμε και τριμμενο φυστίκι απο πάνω και τρώγεται μετα απο περίπου 8 ώρες .

Η Συνταγή είναι της κ. Σταύρος Βέλλιος “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα“

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές5 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές7 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές9 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές11 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές13 ώρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές15 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές16 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές1 ημέρα ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές1 ημέρα ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Exit mobile version