Connect with us

Συνταγές

Ένα παγωτό γεμάτο αρώματα ανατολής, βελούδινο, πραγματικά απερίγραπτο και ανεπανάληπτο…..!

Published

on

106479573 1956881641109444 2480645969643245523 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 λίτρο γάλα φρέσκο κατσικίσιο
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 κ.γ σαλέπι
1/4 κ.γ μαστίχα σε σκονη
600 γρ καταΐφι
250 γρ βούτυρο αγελάδος
50 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμενο
Βύσσινο γλυκό

Για το σιρόπι
4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2,5 φλ. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτελεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παγωτό μας από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε το χρόνο να το αφρατευουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος , τη ζάχαρη και το γαλα( κρατάω 1 φλυτζάνι) , να κάψουν.

Με το γάλα που κράτησαμε θα χτυπήσουμε καλά και θα διαλύσουμε το σαλέπι και τη μαστίχα.
Μόλις κάψει καλά το γάλα προσθετουμε το σαλέπι , κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβραζουμε για 15 λεπτά περίπου .

Προσέχουμε να μην φουσκώσει το γάλα και χυθεί ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μίγμα μας αποκτησει μια ελαφρώς κολλώδης υφή…..σαν μια αραιή κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το γυρίζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τρεις ώρες.
Αφού έχει αποκτήσει παγωμένη σχεδόν στερεή υφή το παγωτό μας το βγάζουμε και το χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει αρκετά.

Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον και αφού αποκτήσει πάλι στερεή μορφή το παγωτό μας χτυπάμε για άλλη μία φορά σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό αυτή τη φορά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλη μία φορά.
Αφήνουμε το παγωτό μας να παγώσει.

Ετοιμάζουμε το καταΐφι.
Το αφρατευουμε αρχικά με τα χέρια, το βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
(Ανάλογα το φούρνο σας)

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο στα 35 -40 λεπτά και με ένα πιρουνάκι αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε και να αφρατέυουμε το καταΐφι.
Βάζουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά στο φούρνο να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.( Μην παραλείψετε αυτό το στάδιο έτσι θα ψηθεί και θα σιροπιαστει το καταΐφι σας ομοιόμορφα και σωστά και θα γίνει ακόμα πιο αφράτο).

Αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία του.
Ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη το νερό και την κανέλα και βράζουμε το σιρόπι για 4 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το ζεστό καταΐφι και αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιροπάκι και να κρυώσει.
Στήνουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος ένα τσέρκι 26 εκ. και βάζουμε στη βάση του ,το σιροπιασμένο καταΐφι( κρατάμε λίγο για να βάλουμε πάνω από το παγωτό).

Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και αν είναι πάρα πολύ σκληρό αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει.
Το ανακατεύουμε ελαφρώς με μία μαριζ και παίρνουνε κουταλιά-κουταλιά και απλώνουμε το παγωτό πάνω στο καταΐφι.

Προσοχή το παγωτό το θέλουμε να είναι μαλακό όχι λιωμένο.
Αφού απλώσουμε το παγωτό προσθέτουμε και το υπόλοιπο καταΐφι που κρατήσαμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο φίλε καβουρδισμένο και γλυκό βύσσινο μαζί με σιροπάκι.

Αντίστοιχα μπορουμε αφού ετοιμάσουμε το παγωτό να ενσωματώσουμε το σιροπιασμένο καταΐφι μας και το βύσσινο και να το σερβίρουμε σε μπάλες

Με αυτή τη δόση μπορείτε να βγάλετε μια τούρτα παγωτό και μια φορμα μεταλλικη ακόμα…με παγωτό καταΐφι.
Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κρατήσετε λίγο ακόμα καταΐφι και για τη φόρμα σας.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές25 λεπτά ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές18 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές22 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Exit mobile version