Συνταγές
Ένα κέικ ταψιού αφρός που θα μοσχομυρίσει το σπίτι κανέλλα και βούτυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γίνεται καλύτερο όσο στέκεται αυτό το κανελλάτο/βουτυράτο κέικ ταψιού.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η συνταγή είναι σουηδική και η δόση είναι για ταψί 35Χ26Χ5 (εσωτερικές διαστάσεις) ή για μεγάλη φόρμα κέικ:
Μίγμα
350 γρ βούτυρο μαλακό
500 ml ζάχαρη (σε γραμμάρια είναι 440 )
900 ml αλεύρι (σε γραμμάρια είναι 500 )
4 κ.γλ. μπέικιν
4 αυγά
600 ml ξινόγαλα («Δροσάτο»)
4 σωληνάκια βανίλιας ή 4 κ.γλ βανιλέτα
1/3 κ.γλ. αλάτι
Γέμιση
180 ml ζάχαρη
3 κ. σούπας κανέλλα
Για το τελείωμα
100 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας ζάχαρη και κανέλλα. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα 2/3 της γέμισης και σε ένα άλλο το 1/3.Ανακατεύουμε στο αλεύρι μπέικιν, αλάτι, βανίλια .
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις.
Σε μίξερ χτυπάμε 10 λεπτά να αφρατέψουν πολύ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το αλεύρι σταδιακά με το ξινόγαλα. Ντύνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί (ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα).Στρώνουμε το μισό μίγμα και σκορπάμε πάνω του σε παχύ στρώμα τα 2/3 της γέμισης .
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ρίχνουμε πάνω του το υπόλοιπο 1/3 της γέμισης. Σκορπάμε στην επιφάνειά του τα κυβάκια βουτύρου.
Ψήνουμε περίπου 40-45 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της βελόνας. Σε φόρμα κέικ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”