Συνταγές
Ένα εξαιρετικό ρολό με φέτα και ντοματίνια
Νόστιμη συνταγή από “Basw Basileiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1kg Κιμα χοιρινο
1/2 Ματσάκι Μαιντανο ψιλοκομμένο
1 Κρεμυδι μεγάλο τριμμένο
1 Σκελίδα Σκορδο
1 Αυγο
5 κ. σ Φρυγανιά αλεσμενη
Αλάτι, πιπερι
Ριγανι, θυμάρι, Δυόσμο ξερο
1κ.σ Μουσταρδα
1 κ. σ Ketchup
150gr Φεττα
6 Ντοματινια
Εκτέλεση :
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εκτός από την φεττα και τα ντοματινια. Βάζω την μισή δόση τής ζύμης στο ταψί Βάζω την φεττα θρυματισμεμη και τα ντοματινια αφού τα κόψω στην μέση, και σκεπάζω με την υπόλοιπη ζύμη.
Ρίχνω από πάνω ένα φλυντζανακι του καφέ κρασί άσπρο ξηρό και ψήνω στον φούρνο στο αέρα στους 200β. Σκεπασμένο για περίπου 1 ωρα.
Το ξεσκεπαζω και συνεχίζω το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή από “Basw Basileiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκιμάσεις υπέροχο ψωμί με γιαούρτι και φέτα – αφράτα και νόστιμα
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Βαζουμε σε μια λεκανη:
1 κιλό αλεύρι
300 γραμ. γιαουρτι πρόβειο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλακι ζαχαρη
1κουταλακι αλατι
3 κουταλιες λαδι
Και νερό οσο πάρει (βαζουμε πρώτα 2 κουπες τσαγ. και προσθετουμε ) για μια μαλακη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε λιγο, σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε 1 ωρα.
Ξαναζυμωνουμε 2 λεπτά προσθετοντας 250 γρ. φέτα και αφηνουμε παλι 1 ώρα.
Κανουμε ψωμάκια τα τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψάκι ριχνουμε σουσαμι και αφηνουμε 1 τεταρτο.
Ψηνουμε σε φουρνο προθερμ. 180-200 β. Περιπου 40 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.