Συνταγές
Ένα εξαιρετικό γλυκό με τσουρέκι που τύχει και περισσέψει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αριστέα Αλεξίου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
Για ενα ταψακι 26×19
6 φετες απο τσουρεκι
Για το σιροπι
200 ml νερο
200 γρ ζαχαρη
1/2κουτ του γλυκου χυμο λεμονιου
Ξυσμα απο μισο λεμονι
1 ξυλο κανελας
Για την κρεμα
600 ml γαλα αμυγδαλου (μπορειτε κ κανονικο)
5 κουτ.σουπας ζαχαρη
60 γρ κορν φλαουρ
1 βανιλια
Ξυσμα ενος λεμονιου
80 γρ βουτυρο
Για τη σαντιγυ
300 γρ φυτικη κρεμα που χτυπαμε σε σαντιγυ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε το σιροπι κ αφηνουμε να κρυωσει.
Τοποθετουμε στο ταψι τις φετες απο το τσουρεκι κ ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 15 λεπτα γυρνωντας κ απο τις,2 πλευρες για να ροδισουν.Βγαζουμε κ περιχυνουμε με το σιροπι.Θα μου περισσεψει λιγο σιροπι.
Φτιανουμε την κρεμα βαζοντας 400 γρ γαλα αμυγδαλου στην κατσαρολα μαζι με τη ζαχαρη κ τη βανιλια να ζεσταθουν.
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τα 200 γρ γαλα με το κορν φλαουρ .Μολις ζεσταθει καλα το γαλα ,ριχνω το μειγμα,σπο τι μπωλ κ ανακατευουμε ωσπου να γινει μια κρεμα. Ριχνουμε το ξυσμα κ το βουτυρο κ ανακατευουμε .
Απλωνουμε πανω απο το τσουρεκι αφηνουμε να κρυωσει κ μετα στο ψυγειο για μιση ωριτσα.
Φτιαχνουμε τη σαντιγυ κ στρωνουμε πανω απο το γλυκο μου.
Αν θελουμε πασπαλιζουμε με αμυγδαλο, φυστικι κ ο,τι αλλο θελουμε .
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Αριστέα Αλεξίου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.