Γλυκα
Ένα διαφορετικό cheesecake! Η σως καραμέλας είναι απλά φανταστική.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ νόστιμο γιαουρτογλυκό με μπισκότα και σως καραμέλας. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την εκτέλεση cheesecake, προγραμματίστε να το κάνετε σύντομα γιατί θα σας αρέσει.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
150 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. ζάχαρη
45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
EKΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή για το cheesecake, αλέθοντας στο multi τα μπισκότα πτι μπερ και κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε το μίγμα με ένα κουτάλι έως ότου τα αλεσμένα μπισκότα να ποτίσουν καλά με το λιωμένο βούτυρο.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος, βάζουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε ένα τσέρκι-φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών και το βάζουμε στη λαμαρίνα.
Αδειάζουμε το μίγμα με τα μπισκότα στο τσέρκι, το απλώνουμε και με τη βάση ενός ποτηριού το πιέζουμε να πατήσει καλά στη λαμαρίνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια, σε ένα μπολ αδειάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το εκχύλισμα της βανίλιας, και ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά με το αναδευτήρι.
Μετά από λίγο, προσθέτουμε και τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και έτσι έχουμε φτιάξει το μίγμα που χρειαζόμαστε για το κέικ.
Βγάζουμε μετά από το χρόνο ψησίματος τη λαμαρίνα από το φούρνο και αδειάζουμε το μίγμα στο τσέρκι.
Ξαναβάζουμε τη λαμαρίνα με το τσέρκι σε προθερμασμένο φούρνο για 50 έως 60 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Όταν βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου, τουλάχιστον για 2 ώρες.
Αφαιρούμε το τσέρκι, βγάζουμε το κέικ μαζί με τη λαδόκολλα από τη λαμαρίνα και το τοποθετούμε στο τραπέζι. Μπορούμε τώρα με ένα μεγάλο μαχαίρι να κόψουμε το κέικ.
Το cheesecake μας έχει ολοκληρωθεί! Καλή σας όρεξη!
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Dimitris Michailidis