Συνταγές
Γίνεται τόσο νόστιμο τόσο αφράτο ..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο+ 1 κ γ baking powder
5αυγα
Μισό φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
Μισό φλ γάλα
1 βανίλια
Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο
2 φλ ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( μικρά)
Σοκολάτα τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το ξύσμα το αλεύρι το baking τη βανίλια και στο τέλος την τρούφα
Άλευρο – βουτυρώνουμε φόρμα μακρόστενη και το μισό από το μείγμα το βάζουμε σε ατομικά χαρτάκια για cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40/45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ένα διαφορετικό κέικ με σοκολάτα και ένα υλικό έκπληξη!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα“.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
40 γρ κακάο
300 γρ αλεύρι
220 γρ ζάχαρη
4 κσ μαγιονέζα ! ! !
250 ml νερό βραστό
λαδόκολλα για το ταψάκι
Ανακατεύω όλα τα υλικά με έναν αυγοδάρτη, δεν θέλει ιδιαίτερο χτύπημα.
Ψήνω στους 160C / 1 ώρα
για την επικάλυψη:
150 γρ βούτυρο
150 κουβερτούρα
τρούφα ή αλεσμένα φουντούκια για γαρνίρισμα
Λιώνουμε μαζί σε ένα κατσαρολάκι, αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα ή αλεσμένα φουντούκια.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα“.