Συνταγές
Ένας αγαπημένος χαλβάς σήμερα… με πολλές παιδικές αναμνήσεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Εμένα ο χαλβάς ήταν το αγαπημένο μου
Η μητέρα μου τον έφτιαχνε συνήθως τις Κυριακές και τον έβαζε στα μπολακια του παγωτού!
Τον πασπάλιζε με κανέλα και μοσχοβολούσε ο κόσμος…
Η συνταγή απλή,..
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 πορτοκαλι και 1 ξυλάκι κανέλα για το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι με το ηλιέλαιο, και προσθετουμε το σιροπι που έχουμε φτιάξει σε άλλο κατσαρολάκι
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με κανέλα
Τώρα με την νηστεία είναι πολύ ωραιο γλυκάκι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Η μέρα επιβάλλει γλυκό νηστίσιμο και άκρως παραδοσιακό! Τέλειος φοβερός ανεπανάληπτος Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vrakatseli Eleni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ ζάχαρη
300 γρ νερό
Τα βράζουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και το διατηρούμε ζεστό.
250 γρ ελαιόλαδο
400 γρ ( περίπου) αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λαδι στη φωτιά να κάψει και προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύοντας διαρκώς το αλεύρι ( μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Ρίχνουμε ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα. Εάν πέσει παραπάνω αλεύρι, προσθέτουμε αναγκαστικά λαδι)
Όταν πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσαφένιο χρώμα ,προσθέτουμε προσεχτικά το σιρόπι
Δίνουμε σχήμα με το κουτάλι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα .
Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vrakatseli Eleni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”