Συνταγές
Έγινε τόσο νόστιμο τόσο αφράτο …. κέικ με φρέσκα πορτοκάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο+ 1 κ γ baking powder
5αυγα
Μισό φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
Μισό φλ γάλα
1 βανίλια
Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο
2 φλ ζάχαρη καστανή
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ( μικρά)
Σοκολάτα τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το ξύσμα το αλεύρι το baking τη βανίλια και στο τέλος την τρούφα
Άλευρο – βουτυρώνουμε φόρμα μακρόστενη και το μισό από το μείγμα το βάζουμε σε ατομικά χαρτάκια για cupcakes
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40/45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για απίθανο νηστίσιμο κέικ σούπερ απολαύστικο, με πορτοκάλι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κούπα λάδι ελαφρύ
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 1/2 κούπες αλεύρι φαρίνα κόκκινη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα του τσαγιού σταγόνες σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
1 κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Χτυπήστε σε μίξερ το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό το ξύσμα το αλεύρι, ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε λαδωμένη φόρμα.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά στους 180, έως ότου βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας και αυτό βγαίνει στεγνό κ καθαρό
τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με μια κουταλιά σούπας λάδι ελαφρύ και ρίχνουμε από πάνω. Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “κέικ σούπερ”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”