Ορεκτικα
Άλλη μια ιδιαίτερη συνταγή για μοσχομυριστά κασερόψωμα ολικής άλεσης – υγιεινά και φρεσκότατα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η γεύση για τα μοσχομυριστά κασερόψωμα ολικής άλεσης απλά δεν περιγράφεται!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml. γάλα
50 γρ. βούτυρο
275 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο βούτυρο
κίτρινο τυρί τριμμένο
νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρι, το γάλα, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το αλεύρι γ.ο.χ, το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε κατόπιν τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε φύλλα με τον πλάστη.
Απλώνουμε λίγο μαλακό βούτυρο στα φύλλα και ρίχνουμε τριμμένο τυρί. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Κατόπιν, τα χαράζουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι και τα ψεκάζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά.
Για περισσότερες συνταγές με “κασερόψωμα ” μπες ΕΔΩ !
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο για να εκτελέσεις και εσύ την πιο νόστιμη συνταγή :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics