Συνταγές
Όπως της γιαγιάς την καρυδόπιτα δεν έχει!
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
8 αβγά,1 βιταμ,1 ποτήρι φρυγανιά,1 ποτήρι αλεύρι,1 κουπα ζάχαρη,1 μπεικιν ,1 βανίλια,1 κ.σ.κανελα,2 κουπες καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα ,και τα αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε βιταμ με ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν
ρίχνουμε τους κρόκους,και τα υπόλοιπα υλικά
στο τέλος την μαρέγκα,την ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα
ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά
ΣΙΡΌΠΙ
2 κουπες ζάχαρη,2 1/2 κουπες νερό,κανέλα, γαρύφαλλα, ξύσμα λεμονιού.10 λεπτά βράσιμο
ζεστό σιρόπι κρύο γλυκο
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες πώς θα δημιουργήσεις αναμφισβήτητα τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φουλ σοκολατένια καρυδόπιτα με σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα”.
Για το κέικ
1 κούπα καρύδια αλεσμένα
¼ κουταλάκι σόδα
2½ κούπας αλεύρι που φουσκώνει (ή για όλες τις χρήσεις μαζί με λίγο μπεικιν παουντερ)
1½ κούπας ζάχαρη
6 κουταλιές γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
250γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά
Για το σιρόπι
1½ κούπας ζάχαρη
1½-2 κούπας νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε 3′. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε προθερμασμέμο φούρνο στους 180°C, 50 ‘- 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι λίγο πριν το τέλος του ψησίματος.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί 7’ σε πυκνό σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το κέικ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το καυτό σιρόπι αφού πρώτα τρυπήσουμε την επιφάνειά του σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Hara Dimitriadou – “Μπαχάρι και κανέλα”.