Συνταγές
Απίστευτη γεύση και μυρωδιά – Χριστουγεννιάτικα cookies με κρανμπερι, σοκολάτα και φιστίκι αιγίνης
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για περίπου 30 μπισκότα
200γρ βούτυρο
100γρ καστανή ζάχαρη
100 λευκή ζάχαρη
2 αυγά
300γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια
100γρ σταγόνες σοκολάτα
100γρ κρανμπερι
100γρ φιστίκι αιγινης χοντρό κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τις δύο ζάχαρες περίπου 5 λεπτά να αστρατεψει. Μετά προσθέτουμε ένα ένα αυγό και στο τέλος αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ και βανιλια και ανακατευουμε. Στο τέλος προσθέτουμε σοκολάτα, κρανμπερι και φιστίκι.
Περνουμε δύο κουταλάκια του γλυκού και κάνουμε ακανόνιστα μπαλάκια οποία τοποθετούμε στην λαδόκολλα. Βρεχουμε λίγο τα δάχτυλα μας και προσπαθούμε να κάνουμε ποιο στρογγυλά κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 10λεπτα στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολο και γρήγορο σοκολατένιο γλυκό με γκοφρέτες έτοιμο σε 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
300 ml γάλα
300 γρ ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα
250 γρ μαργαρίνη
300 γρ μπισκότα με γέμιση ζελέ
500 γρ πτι μπερ
500 γρ γκοφρέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, την σοκολάτα και την μαργαρίνη να λιώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τον πάτο μίας φόρμας 28×20 εκατοστών με γκοφρέτες και από πάνω τους απλώνουμε το μισό μείγμα σοκολάτας.
Στρώνουμε τα γεμιστά μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Τέλος απλώνουμε γκοφρέτες και το αφήνουμε στο ψυγείο γα τουλάχιστον 4 ώρες.
Tip: Για να έχουν τα κομμάτια την εμφάνιση που πρέπει τα σημαδεύουμε με οδοντογλυφίδες, ώστε όταν τα κόβουμε να κόβουμε και το μπισκότο στην μέση.
foodaholics.gr