Συνταγές
Υπέροχος μελωμένος μπακλαβάς καλοφτιαγμένος και λαχταριστός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο:
600 γρ αλεύρι
1 αυγό
1γιαουρτακι
1κουταλακι μπέικιν
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο αλάτι
Νεράκι αν χρειαστεί για μια ζύμη που να μην κολλάει…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί… χωρίζουμε μπαλάκια σαν καρύδι και τα βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με κορν φλαουρ.
Τα ανοίγουμε 5-5 μαζί.
Κρατάμε 2 τέτοια φύλλα για κάτω και 2 για πάνω, (στην ουσία 10 και 10)και τα υπόλοιπα τα βάζουμε ενδιάμεσα.
Για τη γέμιση θέλουμε 700 γρ αμύγδαλο τρίμα. 2κουταλιες ζάχαρη 1 κούπα καβουρδισμένο σουσάμι 1 κουταλιά κανέλα 1 κουταλάκι γαρύφαλλο 2 κουταλιές φρυγανιά.
Λαδώνουμε το ταψί στρώνουμε ζαρωμένα 2 φύλλα με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα. ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε.
Από πάνω πάλι 2 φύλλα, χαράσσουμε, ρίχνουμε 2 κούπες τσε. λαδί.. και ψήνουμε σε 180 βαθμούς 1μιση ώρα Αντισ.
Αν θέλουμε για πιο ελαφρύ ρίχνουμε λίγο βιτάμ ενδιάμεσα.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη 1 μισή νερό και 2 κουταλιές λεμονί. Βράζουμε 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε 1 κούπα μελί.
Καυτό το γλυκό… κρύο το σιρόπι…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”