Τραγανά Μαρεγκάκια
Connect with us

Συνταγές

Τραγανά Μαρεγκάκια

Η Συνταγή είναι από κ. Kyriakh Papadakh Lililalo – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.

Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί.

Για να είναι η μαρέγκες μας τραγανές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C για 2 ώρες.

Για να είναι μαστιχωτές τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για λίγα λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Kyriakh Papadakh Lililalo – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Διαφήμιση