Connect with us

Συνταγές

Εξαιρετική συνταγή για τάρτα με κομπόστα ροδάκινο

Published

on

261805094 1200337717122604 6533217185048056938 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Υλικά
1 φύλλο κουρού
825gr κομπόστα ροδάκινο
350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100gr ζάχαρη άχνη
10ml λικέρ πικραμύγδαλο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια ταρτιέρα και ανοιγουμε το φύλλο κουρού να το βάλουμε μέσα.Με ενα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο που προεξέχει. Κάνουμε τρύπες στο φύλλο με ενα πιρούνι και ψήνουμε στους 200c για 20′ μέχρι να πάρει ενα ωραίο χρώμα. Την βγάζουμε απο τον φούρνο και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε ενα μπόλ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.Καθώς την χτυπάμε ρίχνουμε μέσα και την άχνη και το λικέρ.Στραγγίζουμε καλά τα ροδάκινα δεν πρέπει να έχουν καθόλου ζουμιά , ψιλοκόβουμε τα μισά και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.

Ανακατεύουμε απαλά και απλώνουμε την κρέμα πάνω απο την τάρτα. Στολίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τα υπόλοιπα ροδάκινα και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή..
Σκίζει από εμφάνιση αλλά και γεύση! Απλή και πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα – πάστα Φλώρα.

Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Αρζουμάν” Χρυσές Συνταγές”.

Υλικά:
(δύο ταψάκια τάρτας ή πασταφλώρας)
500γρ. Φαρινάπ και λίγο παραπάνω. (φουσκωνει μονο του)
250γρ.ζάχαρη
2 αυγά
250γρ βουτηρο αγελάδος
λιγο κονιάκ
1 κρόκος αυγου για επάλληψη της ζύμης.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτηρο, το κονιάκ, επειτα προσθέτουμε και τα δύο αυγά και ξαναχτυπάμε, μέχρι να γίνει ενα μείγμα κρεμώδης. Επειτα προσθέτουμε λιγο λιγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Μόλις γίνει μια μαλακή ζύμη, λαδώνω το ταψάκι μου τοποθετώ τη μισή και λιγότερη ζύμη στο ταψάκι, την τρυπάω με πηρούνι, από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα (ο καθένας όποια γεύση προτιμά) και μετά φτιάχνω μπαστουνάκια και τα τοποθετώ όπως φαίνεται στη φώτο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Πάνω και κάτω στους 180 βαθμούς αλλά με επίβλεψη μην ξεραθεί πολύ η ζύμη. Στη μισή ώρα τσιμπίστε την με μια οδοντογλιφίδα και δείτε αν θέλει και άλλο ψήσιμο. Ανάλογα το φούρνο δηλαδή θέλει προσοχή.

Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Αρζουμάν” Χρυσές Συνταγές”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές49 λεπτά ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα3 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές7 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές8 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές22 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Exit mobile version