Συνταγές
Συνταγή για τα ωραιότερα σμυρνέικα σουτζουκάκια βήμα βήμα
Η Συνταγή είναι από Κορινα Παπαιωαννου – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά
1 κιλό κιμά βοδινό, (εγώ βάζω ανάμεικτο.!
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαιντανό ψιλοκομμένο και λίγο δυόσμο
Λίγη φρυγανιά
1 ή 2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά κύμινο
1 σφηνάκι ούζο
Αλεύρι για να τα τυλίξουμε
Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 ντοματοχυμούς
2 ποτήρια νερό
Αλάτι, πιπέρι, κανελίτσα
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδι να ροδοκοκινίσουν ελαφρά.
Αφού τα στραγγίξουμε, τα βάζουμε στην σάλτσα που σιγοβράζει μέχρι σχεδόν να τα καλύψει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι, ή όπως έκανα εγώ με μακαρόνια ριγκατόνε ή με ότι άλλο ζυμαρικό θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από Κορινα Παπαιωαννου – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Φασουλονταβά με πιπεριές και κεφτεδάκια.
Υλικά:
1 πακέτο φασόλια χάνδρες ή γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 μεγάλα κρεμμύδια
κεφτεδάκια
λίγο σελινο και άνηθο
4 κτσ. σπιτική σάλτσα
5-6 ντοματίνια
1 κτγ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα απο το ζωμό των φασολιών
λίγο κρασί
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές για 5 -6 λεπτά, ρίχνουμε την ζάχαρη και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την σάλτσα και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις πιπεριές πάνω στα φασόλια, προσθέτουμε στο ταψί τα κεφτεδάκια τηγανισμένα, το σέλινο ψηλοκομμένο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα από τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!
ΠΗΓΗ