Συνταγές
Σας έχουμε μπισκότα αλμυρά τραγανά, αφράτα, μοσχομυριστά που λιώνουν στο στόμα!
Δε θα μείνει ψιχουλάκι σας λέω!
Πάνε με τα πάντα και θεραπεύουν τα πάντα: Πρωινό, απογευματινό, για τη δουλειά, για το σχολείο, για το βραδυνό ποτάκι, για τις λιγούρες!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150γρ. ηλιέλαιο με καλαμποκέλαιο ανάμεικτα
2 αυγά
1 κουτ.γλυκού baking powder 2 κουτ.σούπ. γιαούρτι στραγγιστό
500γρ. αλεύρι ΓΟΧ (για όλες τις χρήσεις) 300γρ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη (ανάμεικτο έβαλα ό,τι είχα!)
Κρόκο αυγού για άλλειμα από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, να έχουμε μια αφράτη ζύμη! Σε προθερμασμένο φούρνο, στη λαμαρίνα του με λαδόκολλα
πλάθουμε τα μπισκοτάκια και στους 180 στον αέρα για 25-30 λεπτ
Έτοιμα, ξεροψημμένα, τραγανά και λαχταριστά
Ακόμα κάθεστε;;;
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Παγωμένη σοκολατένια απόλαυση μους σοκολάτας με μπισκότα όρεο
Υλικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
σιρόπι σοκολάτας
μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαντιγί, σαν γιαούρτι.
Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, βάζουμε στο μπολ τη σαντιγί και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ, βάζουμε εναλλάξ σιρόπι σοκολάτας, μους σοκολάτας, μπισκότα όρεο θρυμματισμένα και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.sintayes.gr