Συνταγές
Υπέροχα θρεπτικά και λαχταριστά γεύματα – σαρδέλα στο φούρνο σαν τηγανιτή
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζονται οι σαρδέλες και τις πλένουμε
Τις αφήνουμε να στραγγίσουν
Τις αλατίζουμε και τις απλώνουμε στην λαδόκολλα αφού πρώτα τις έχουμε αλευρώσει Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο κ τις ψήνουμε στον φούρνο
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ (χωρίς νερό )
Τυλίγουμε το χταπόδι σε λαδόκολλα αφού έχουμε ρίξει λίγο λαδακι κ ένα φύλλο δάφνης Επανω από την λαδόκολλα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Το τύλιγουμε σε λαδόκολλα κ το βάζουμε μέσα στην γάστρα μου στην οποία έριξα 1/2 φλυτζ νεράκι Και το ψήνουμε χωρίς να χάνει την ουσία του
γίνεται πολυ νόστιμο κ μαλακό
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Τα κόβουμε στο μαντολίνο και τα τηγανίζουμε αφού τα έχουμε περάσει με αλεύρι κ λίγο σιμιγδάλι ψιλό κ αλατακι
Τηγανιζουμε σε ηλιελαιο
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για σπιτικό ψωμί γιατί κατά βάθος όλοι το αγαπάμε!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ αλεύρι κίτρινο κοσκινισμένο
350 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
25 γρ μαγιά νωπή
1 κ γλ ζάχαρη
1 + μισό κ γλ αλάτι
3 κσ αραβοσιτελαιο
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά σε 100 μλ νερό την ζάχαρη 3-4 κσ αλεύρι αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει
Βάζουμε τα αλεύρι σε μεγάλο μπολ κάνουμε λακούβα βάζουμε την μαγιά το αραβοσιτελαιο το αλάτι ρίχνουμε λίγο λίγο νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη ζυμωνουμε για 10 λεπτά πλάθουμε καρβέλι χαράζουμε σταυρό με το μαχαίρι σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και κουβέρτα αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει
Πλάθουμε σε ορθογώνιο ψωμί βάζουμε σε λαδόκολλα πασπαλισμενη με αλεύρι το βάζουμε σε στενόμακρη φόρμα σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά περίπου,ψεκάζουμε το ψωμί με νερό χαράζουμε ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντίστασης στους 180 β για μια ώρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.