Συνταγές
Πολύ ωραίο το φαγητό – πεντανόστιμο και φανταστικό πρασόρυζο!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρασορυζο βάζουμε 5-6 χοντροκομμένα πράσα, τα αχνίζουμε με λίγο νερό και μόλις πιει το νερό ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να γυαλίσουν
Προσθέτουμε λιγο λάχανο και 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα και 2 και μισό ζεστό νερό φλυτζανια και 1 καρότο κομμένο σε κύβους , 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη, σιγοβράζουμε το πρασορυζο
Μόλις περάσουν 15 λεπτά περίπου αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο άνηθο ψιλοκομμένο και το χυμό ενός λεμονιού
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Εύκολη και γρήγορη συνταγή για Σαγανάκι με χαλούμι
Υλικά
350γρ.χαλούμι σκληρό
1-2 αυγά
χυμό 1-2 λεμονιών
λίγο αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
νερό
Εκτέλεση
Κόβετε το χαλούμι σε έξι κομμάτια,πάχους 1-2 εκ.,τα μουσκεύετε για λίγο μέσα σε κρύο νερό,τα στραγγίζετε και τα αλευρώνετε.Σε σαλατιέρα σπάζετε τα αυγά,ρίχνετε μέσα τα πιπέρια,το μοσχοκάρυδο και λίγο νερό και τα χτυπάτε όλα μαζί,όπως την ομελέτα.
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι πάνω στη φωτιά να κάψει,τινάζετε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού,τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και τα ροδίζετε μέσα στο τηγάνι.
Τα σερβίρετε ζεστά, με το λάδι του τηγανίσματος,αφού τα βρέξετε με το χυμό του λεμονιού.