Συνταγές
Πολύ ωραίο σπιτικό ψωμάκι με ωραία τραγανή κόρα
Η Εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλέυρι
340 γρ χλιαρό νερό
1 φακ μαγια
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με καπάκι έβαλα όλα τα υλικά και ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι.
Σκέπασουμε με το καπάκι και αφησουμε 12 ώρες στο ψυγείο.Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.
Το έφτιάξα καρβελακι και το έψησα στους 210 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 30 λεπτά με κλειστό καπάκι και 10 λεπτά μετά με ανοικτό.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο της Μυρτώς Αγγέλου
Η Εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Λαχταριστό και αφράτο ψωμάκι με ολικής αλέσεως αλεύρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
600γρ αλεύρι κίτρινο (για ζύμωμα)
400 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
1κ.σ αλάτι,1κ.σ ζάχαρη
625ml νερό 9γρ ξηρή μαγιά,2 κουταλιές σούπας λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα παραπάνω υλικά φτιάχνουμε τη ζύμη για το ψωμάκι και αφήνουμε να φουσκώσει για δύο ώρες.
Φτιάχνουμε τα ψωμάκια και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα στην γάστρα τα αφήνουμε ξανά για μισή ώρα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά σε αέρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Μανιουδάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για ψωμί– Καλή σου απόλαυση!