Συνταγές
Πολύ ωραίοι λουκουμάδες με τριμμένο μήλο και σταφίδες.
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε 1 Αυγό προσθέτουμε 8 γραμμάρια ζάχαρη με άρωμα βανίλιας ειναι σε φακελάκι στα σούπερ, μια πρεζα αλατι, 30 γραμμάρια ζάχαρη, 30 ml ηλιέλαιο η σπορελαιο, 125 γραμμάρια γιαούρτι με γεύση και άρωμα βανίλιας, αν δεν βρίσκουμε βάζουμε 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
προσθέτουμε 300 γραμμάρια Αλεύρι, 6 γραμμάρια μπεικιν παουντερ, 1 μήλο μεσαίο μέγεθος τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη, και 20 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο χέρι, λαδωνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε μπαλιτσες όπως κάνουμε και στα κεφτεδάκια
τα τηγανίζουμε σε λάδι ελαφρύ που έχει κάψει καλά να πάρουν ωραίο χρυσάφι χρώμα απο όλες της πλευρές όσο είναι ακόμη ζεστά τα περνάμε απο ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει με κανέλα.
Τα Σερβίρουμε μαζί με με κάποια σάλτσα η σως καραμέλας που είναι πολύ ωραίος συνδυασμός και ταιριάζουν Απόλυτα
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Καινούργια πρόταση: Κλασικοί, απίθανοι, πεντανόστιμοι αλμυροί λουκουμάδες
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μαγιά ξηρή.
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι.
1 κουταλιά μεγάλη μέλι.
480 γρ. χλιαρό νερό!
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε στο αλεύρι όλα τα υλικά
Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα μας
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και καλύπτουμε το μπωλ με κουβερτούλα για να είναι ζεστό
Μετά από μισή με μια ώρα τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο
Περιχύνουμε μέλι, ρίχνουμε κανέλα ή τριμμένα καρύδια ή σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.