Connect with us

Γρηγορες Συνταγες

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική ζύμη πίτσας και πεϊνιρλί

Υλικά  900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 cups) 4 γρ. αλάτι (1 teaspoon) 4 γρ. ξηρή μαγιά (1 teaspoon) 24 γρ. ζάχαρη λευκή (6 teaspoons) 500 γρ. νερό (2 cups) 55 γρ. λάδι (6 tablespoons) Εκτέλεση  Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά […]

Published

on

zymi gia pitsa peinirli syntagi ft

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 cups)
4 γρ. αλάτι (1 teaspoon)
4 γρ. ξηρή μαγιά (1 teaspoon)
24 γρ. ζάχαρη λευκή (6 teaspoons)
500 γρ. νερό (2 cups)
55 γρ. λάδι (6 tablespoons)

Εκτέλεση

Ρίξτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά όλα τα στέρεα υλικά με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια, ζεστάνετε το νερό σε μία κατσαρόλα έως ότου φτάσει τους 49 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχετε μαγειρικό θερμόμετρο, απλώς ζεστάνετε το και δοκιμάστε το με το δάχτυλο σας.

Δε θα έχετε ακρίβεια, θα είναι στο περίπου, αλλά δεν έχετε κι άλλη επιλογή.

Ρίξτε το ζεστό νερό και το λάδι μέσα στον κάδο του μίξερ με τα στέρεα υλικά και με την κεφαλή του γάντζου ζύμης ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα (στο 1 τη ρυθμίζω εγώ) για να δημιουργηθεί η ζύμη.

Μετά από 1-2 λεπτά η ζύμη θα έχει πάρει μορφή. Αυξήστε λίγο την ταχύτητα (στο 2 τη ρυθμίζω εγώ) και αφήστε τη ζύμη να ζυμωθεί για άλλα 8 λεπτά.

Στο μεταξύ, λαδώστε τον πάτο και τα τοιχώματα σε 4 βαθιά μπωλ. Μην το παρακάνετε με το λάδι, απλώς δε θέλουμε να κολλήσει η ζύμη.

Μόλις κλείσετε το μίξερ θα παρατηρήσετε πως μέρος της ζύμης έχει κολλήσει στο κάτω μέρος του μίξερ και πως είναι ζεστή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που θέλουμε, γι’αυτό μην κάνετε το λάθος που έκανα κι εγώ στις αρχές και έβαζα περισσότερο αλεύρι. Απλώς ξεκολλήστε τη ζύμη με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ και πιάστε την στα χέρια σας για να δείτε πόσο ωραία έχει γίνει και πως δεν κολλάει τόσο πολύ όσο πιστεύατε. Το ίδιο συμβαίνει και στον BakeLikeAPro.

Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη (για 4 πίτσες διαμέτρου 36 εκατ.), πλάστε κάθε μέρος σε στρογγυλό σχήμα και βάλτε τα στα 4 βαθιά μπωλ με λάδι που έχετε ετοιμάσει. Αν θέλετε, μπορείτε να καλύψετε με λίγο λάδι το πάνω μέρος της ζύμης για να είστε σίγουροι πως όσο κι αν φουσκώσει δε θα κολλήσει κάπου στο πάνω μέρος.

Τέλος, καλύψτε τα μπωλ με διαφανή μεμβράνη ή με μια πετσέτα, και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για να δουλέψει η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη. Ο BakeLikeAPro προτείνει το ελάχιστο 1μιση ώρα.

Στη συνέχεια μπορείτε να μαγειρέψετε τη ζύμη ή να την βάλετε στο ψυγείο και να τη μαγειρέψετε την επόμενη μέρα για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Προσοχή: Κατά το άνοιγμα της ζύμης για να πάρει το σχήμα της πίτσας, μην κόψετε σε καμία περίπτωση τη ζύμη και μην την πλάσετε ξανά. Απλώς αφαιρέστε την από το μπωλ στο οποίο φούσκωσε και στη συνέχεια με τα δάχτυλα σας σπρώξτε από το κέντρο της ζύμης προς τα άκρα για να απλωθεί.

Παρατηρήσεις

Όταν πρωτοείδα το βίντεο του BakeLikeAPro με τη συνταγή και το αποτέλεσμα της ζύμης, αμέσως σκέφτηκα πως αποκλείεται να γίνεται τόσο εύκολα και να προκύπτει αυτό το ωραίο ζυμάρι. Διαψεύστηκα.

Τις πρώτες φορές που επιχείρησα τη συνταγή της ζύμης και λόγω του ότι κολλούσε στο κάτω μέρος του κάδου του μίξερ, έριχνα επιπλέον αλεύρι στον κάδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μοιάζει η ζύμη περισσότερο με ψωμί, παρά με ζύμη πίτσας.

Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία πεϊνιρλί, βγάζοντας μάλιστα αρκετά (αναλόγως το μέγεθος που τα θέλετε). Τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη και τα ψήνετε όποτε έχετε όρεξη.

Τέλος, όσον αφορά το άνοιγμα της ζύμης, δεν χρειάζονται κόλπα όπως το πέταγμα στον αέρα και άλλα διάφορα που έχω δει να κάνουν οι εξπέρ του είδους. Με τα δάχτυλα θα δείτε πως ανοίγει εύκολα για να της δώσετε το σχήμα που θέλετε.

tkonsoulas

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές12 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές14 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές16 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές18 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές20 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές20 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές5 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version