Συνταγές
Φτιάξε τη δική σου πάστα ταψιού – χρόνια πολλά
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 αυγά 12 κουταλιές κοφτές ζάχαρη 8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι 4 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο 1 κουταλιά σούπας μπέικιν 1 βανίλια αυτά ανακατεμένα με το αλεύρι 1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ νερό .
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό 1 ποτήρι όχι γεμάτο ζάχαρη 5 λεπτά βράσιμο. Μια σαντιγί το πράσινο κουτί με το κορνε από έξω.Για το γλάσο μια κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής και μια σοκολάτα κουβερτουρα 1 κουταλιά μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε το αλεύρι με όλα μεσα και το νεράκι.Βαζω το μίγμα σε ταψί ν 34.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
ξεκολλαει από τα τοιχώματα.Αφηνουμε να κρυώσει.Ριχνουμε το σιρόπι χλιαρό Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε τη χτυπημένη σαντιγί .
Βάζουμε στη κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη τριμμένη κουβερτουρα ανακατεύουμε και βάζουμε το μέλι.Αφηνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε στη σαντιγί
Διακόσμηση !! Βάλτε φαντασία
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχη και μπισκοτένια πάστα Φλώρα – πανεύκολη με λίγα υλικά
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 γρ.βουτηρο (κρυο)
75 γρ .ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
6 γρ.μπεικιν
300 γρ αλευρι γ.ο.χ.
Μαρμελαδα της αρεσκειας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε τα υλικα μας ωστε να εχουμε μια ωραια ζυμη που δεν κολλα στα χερια.Ανοιγουμε την ζυμη με τον πλαστη περιπου 1,5 εκ.στρωνουμε στο ταψακι μας .
Βαζουμε την μαρμελαδα μας κανουμε οτι σχεδια θελουμε απο επανω και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους για 1 ωρα περιπου.
Γινεται υπεροχη η οικογενεια μου ενθουθιαστηκε .Ευκολη και γρηγορη.
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.