Συνταγές
Μούρλια φαγητό! Μοσχαράκι σπάλα, γιουβέτσι στη γάστρα!
Η Συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το μοσχαράκι για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει. Στην αρχή βγάζω τους αφρούς και μετά από μισή ώρα αφού έχει καθαρίσει ο ζωμός ρίχνουμε αλάτι, κόκκους μαύρο πιπέρι, 2 δαφνόφυλλα.
Αφού βράσει το μοσχαράκι μας το βάζουμε σε μια γάστρα, έριξα 8 κούπες τσαγιού από το ζωμό του, 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι, ένα ξυλάκι κανέλλα, μισή κούπα τσαγιού χυμό ντομάτας και 2 κούπες τσαγιού κριθαράκι μέτριο.
Έβαλα στο φούρνο για μισή ώρα! Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μας κακομαθαίνετε! Απολαυστικό αρνάκι γάλακτος στη γάστρα με πατάτες – Απλά λουκούμι!
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 κούπα ελαιόλαδο, 4 κτσ. μουστάρδα, 3 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό τους, αλάτι, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και τα ανακατεύουμε με σύρμα για 3 λεπτά.
Κόβουμε πατάτες σε ότι σχήμα θέλουμε και τις ρίχνουμε στο μίγμα και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε και 1 κτγ. ρίγανη.
Τις τοποθετούμε στην γάστρα! Αλατοπιπερώνουμε το αρνί, μπήγουμε σκελίδες σκόρδο και το τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
Ρίχνουμε πάνω το ζουμί που ανακατέψαμε τις πατάτες, βάζουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό, κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.