Συνταγές
Μια παλιά συνταγή για τηγανίτες της γιαγιάς
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικα
4 αυγά
400 γραμμάρια γιαούρτι
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τά αυγά και χτυπάμε νά αφρατεψουν, Ανακατευουμε γιαούρτι με τη σόδα μαγειρική μέχρι να φουσκώσει και το ρίχνουμε στα αυγά, ανακατευουμε καλά. Κοσκινισουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε για ένα τέταρτο νά ξεκουραστεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με ηλιέλαιο (1 εκ.λαδι στο τηγάνι)
Περνούμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με άλλο βοηθάμε , Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφένια
Η Συνταγή είναι από κ. Lilqna Petrova – “Μπαχάρι και κανέλα.”.