Κρεας
Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι από τον Μάκη Διαμαντόπουλου
Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά) 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 1 ½ λεμόνι, τον χυμό 2 σκελίδες σκόρδο 2 δάφνες ½ κ.γ. μπούκοβο 1 ½ κ.γ. αλάτι 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (2 κ.σ. φυλλαράκια) 600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό […]
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (προτιμήστε κατά σειρά προτεραιότητας χτένι ή κιλότο ή σπάλα ή ελιά)
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ½ λεμόνι, τον χυμό
2 σκελίδες σκόρδο
2 δάφνες
½ κ.γ. μπούκοβο
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (2 κ.σ. φυλλαράκια)
600 μλ. ζωμό κότας (από ζελέ ψυγείου, ή σπιτικό )
100 μλ. ελαιόλαδο
Για το Roux:
20 γρ. βούτυρο Lurpak
20 γρ. αλεύρι Barilla
Για το Κοφτό μακαρόνι
300 γρ. κοφτό της Barilla
20 γρ. βούτυρο Lurpak
50 γρ. τριμμένο τυρί (προεραιτικά)
2 κ.σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Α. Ετοιμάζετε το κρέας:
1. Ετοιμάζετε τα υλικά και τα φέρνετε στον πάγκο σας. Κόβετε το κρεμμύδι σε φέτες, στύβετε τον χυμό λεμονιού και ετοιμάζετε τον ζωμό.
2. Σκουπίζετε τα κομμάτια του κρέατος με χάρτινη πετσέτα κουζίνας. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε δυνατή ένταση σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος απ’ όλες τις πλευρές τους ώστε να πάρουν χρώμα και νοστιμιά, επί 10-12 λεπτά συνολικά.
Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο ή μπολ και χαμηλώνετε την ένταση
3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια στη κατσαρόλα που έχει χαμηλώσει η ένταση για να σοταριστούν επί 5-7 λεπτά και ν’ αρχίσουν να καραμελώνουν. Προσθέτετε τη δάφνη και το μπούκοβο και ανακατεύετε κάθε τόσο.