Συνταγές
Υπέροχα και τα δύο – τέλεια κομπόστα βερίκοκο και τέλεια μαρμεράδα
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρμελάδα :
1 κιλο φρούτο ώριμο, κομμενο στη μεση
2 βανιλιες
1 κουταλια χυμο λεμονι
700 γρ ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα μαζί και βραζουμε 5 λεπτά.
Την αλλη μέρα σιγοβραζουμε να βγουν τα υγρά ανακατευοντας συνέχεια.
Μολις αρχισει να κολλάει στον πάτο το ριχνουμε σε ενα ρηχο ταψί και το βαζουμε στο φουρνο στον αέρα 150β.για μισή ώρα (ανακατευουμε συχνά)
Για την κομποστα:
Διαλεγουμε γερά οχι πολυ ωριμα φρούτα. Τα πλενουμε και χωριζουμε στη μέση.
Τα τοποθετουμε σε βαζα του 1 κιλού.
Ριχνουμε στο καθε βάζο 4 γεματες κουταλιες ζαχαρη 1 βανιλια και 1 κουταλια κονιακ.
Τα βαζουμε σε κατσαρολα που στον πατο εχουμε τοποθετήσει ενα βετεξ, γεμιζουμε τα 3/4 με νερο και βραζουμε 1 τέταρτο απο το σημειο βρασμού.
Μολις τα βγαλουμε τα τοποθετουμε αναποδα να κρυωσουν…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή ..
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΒΕΡΊΚΟΚΟ – ΌΛΟ ΆΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΎΣΗ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1κιλο ώριμα βερίκοκα με το κουκούτσι
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια άρωμα
1κ.σ. λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τα ξανακόβουμε πάλι στη μέση (το ένα βερίκοκο κομμένο στα 4) και τα βάζουμε στη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και βάζουμε τη κατσαρόλα στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ξεκινάμε το βράσιμο.
Στην αρχή πρέπει να το ξαφρίσουμε για όσο χρειαστεί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 20′ και
2′ πριν τελειώσουμε ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το λεμόνι.
Τα βάζα τα ζεσταίνουμε στους 100 βαθμούς με αέρα στο φούρνο ανάποδα και όπως είναι ζεστά προσθέτουμε μέσα ζέστη τη μαρμελάδα μας!!
Τα κλείνουμε καλά και όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”