Συνταγές
Καταίφι, απλό και αγαπημένο, σκέτο όνειρο!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 πακέτο κανταΐφι
1 ποτ αμύγδαλα – καρύδια ή χαλεπιανά
1 -2κουταλάκια κανέλα,
2- 3 κουταλάκια ζάχαρη,
1-2κγ.φρυγανια
(λίγο ανθόνερο)
λάδι ή 250 γρ. βούτυρο αναλατο ή Spry (εγώ βάζω μισό spry και μισό ηλιέλαιο)
Σιρόπι:
4 ποτ.ζαχαρη
3 1/2 νερό
ξυλάκια κανέλας
φλούδα λεμονιού
3 γαρύφαλλα
1 κουταλια μέλι(το βάζουμε όταν γίνει το σιρόπι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε πολύ καλά το καταΐφι.Το κόβουμε σε κομμάτια (ορθογώνια).Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα,καρύδια με την κανέλα,ζάχαρη,φρυγανιά και λίγο ανθονερο (αν θέλεις).
Λαδώνουμε με το πινέλο κάθε κομμάτι και βάζουμε ένα κουταλάκι αμύγδαλα. Τυλίγουμε όπως κάνουμε τα κουπεπια.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο pyrex .Τα λαδωνουμε ακόμη λίγο όλα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα,στους 160 βαθμούς για 1,15 λεπτά περίπου.
Να πάρει χρυσό χρώμα.Κρύο σιρόπι. Βρέχω μια πετσέτα και το σκεπαζω.Δεν σερβίρουμε αν δεν κρυώσει και απορροφήσει το σιρόπι του.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις το παραδοσιακό γλυκό της Ουγγαρίας.. η γνωστή καμινάδα!
Η Συνταγή είναι από κ. Manole Molnar Kinga Etelka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ αλεύρι σκληρό
2 κυβακια μαγιά
100 γρ ζάχαρη
350 γρ γάλα
2 αυγά
Λίγο ηλιέλαιο
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε ένα ζυμαρακι, κάνουμε λουρίδες, βουτυρονιυνε, πασαλείβουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε ρολά στους 190 για 5 λεπτά και 160 για άλλα 20
Η Συνταγή είναι από κ. Manole Molnar Kinga Etelka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.