Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμο – Καλαμαράκια γεμιστά
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό καλαμαρια
λαδι
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμενο
3 κρεμμυδακια φρέσκα
αλατι πιπερι
ρύζι καρολινα
μισο ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
2 κουταλιες κετσαπ
1 κοκκινη πιπερια
λιγο κρασι
Λίγη σάλτσα σπιτική
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια ,ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια .Βαζουμε λάδι και σωτάρουμε τα πλοκάμια την κοκκινη πιπερια και τα κρεμμύδια .
Σβήνουμε με κρασί.Κατεβάζουμε απ τη φωτια ρίχνουμε το ρύζι αφου το έχουμε πλυνει ,μαιντανο κέτσαπ και λιγη σπιτικη σαλτσα .
Γεμίζουμε τα καλαμαρια περιχυνουμε με κρασι λιγο λεμόνι και ψήνουμε 180 για μια ωρα περιπου
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φανταστικό φαγάκι, μυρίζει θάλασσα! Καλαμαράκια γεμιστά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό καλαμαρια
λαδι
1 κρεμμύδι μεγαλο ψιλοκομμενο
3 κρεμμυδακια φρέσκα
αλατι πιπερι
ρύζι καρολινα
μισο ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
2 κουταλιες κετσαπ
1 κοκκινη πιπερια
λιγο κρασι
Λίγη σάλτσα σπιτική
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια ,ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια .Βαζουμε λάδι και σωτάρουμε τα πλοκάμια την κοκκινη πιπερια και τα κρεμμύδια .
Σβήνουμε με κρασί.Κατεβάζουμε απ τη φωτια ρίχνουμε το ρύζι αφου το έχουμε πλυνει ,μαιντανο κέτσαπ και λιγη σπιτικη σαλτσα .
Γεμίζουμε τα καλαμαρια περιχυνουμε με κρασι λιγο λεμόνι και ψήνουμε 180 για μια ωρα περιπου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”