Ψαρια
Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι. Αγαπημένο φαγάκι, με γέμιση όλο αρώματα!
Αν έχεις καιρό να κάνεις καλαμάρια γεμιστά, προγραμμάτισε να το κάνεις μέσα στο Σαββατοκύριακο! Πολύ νόστιμο πιάτο που αρέσει σε όλους. Η γέμιση κάνει την διαφορά!
H συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
4 μεγάλα καλαμάρια περίπου 1200 γραμμάρια
για τη γέμιση
λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
50 γραμμάρια πλιγούρι
170 γραμμάρια ρύζι γλασέ
1 φακελάκι κουκουνάρι 40 γραμμάρια
3 κ.σ. ντοματάκια ψιλοκομμένα απο κονσέρβα
4 κλαδάκια άνηθο ψιλοκομμένα
λίγο μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Για το βράσιμο του φαγητού
λάδι
3 κ.σ. χοντροκομμένα ντοματάκια απο κονσέρβα
1 νεροπότηρο νερό
4 οδοντογλυφίδες
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ανάβουμε την κουζίνα και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο νερό για να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και το πλιγούρι και τα ξεπλένουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κουκουνάρι, τα ντοματάκια και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Όταν αρχίσει να αχνίζει το μίγμα κλείνουμε την κουζίνα και ρίχνουμε το πλιγούρι με το ρύζι, τον άνηθο, λίγο αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο μπούκοβο, και ανακατεύουμε, φτιάχνοντας έτσι τη γέμιση.
Παίρνουμε τα καλαμαράκια και με το κουτάλι βάζουμε μέσα τους ποσότητα από την γέμιση και κλείνουμε το καλαμάρι με μία οδοντογλυφίδα. Βάζουμε τα γεμιστά καλαμάρια σε μία κατσαρόλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τα ντοματάκια από κονσέρβα και ένα ποτήρι νερό.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για περίπου 35 λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν τα καλαμάρια είναι μαλακά και τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Δες την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris