Συνταγές
Εύκολο, δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα με ανανά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για ένα μικρό πυρίμαχο ταψάκι 20×20
120 γρ. Digestive light
120 γτ. Μαρμάρινη light λιωμένη
500 γρ. Φυτική σαντιγί light
100 γρ. Άχνη ζάχαρη
200 γρ. Τυρί κρέμα τύπου Philadelphia light
120 γρ. Μαργαρίνη light σε θερμοκρασία δωματίου η φρέσκο ανάλατο βούτυρο με λιγότερα λιπαρά
1 κονσέρβα μέσαια ή μικρή ανανά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μουλτι αλεθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι να υγρανθουν και στρώνουμε στο πυρίμαχο ταψάκι.
Πιέζουμε με ένα ποτήρι από την ανάποδη ώστε να γίνει λεία η επιφάνεια της βάσης.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί και τα άλλα 120 γρ. Μαργαρίνη η βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθουν τα δύο υλικά σε μια κρέμα.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον ανανά, δεν θέλουμε υγρά στην κρέμα, γι’αυτό πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά από τα κομμάτια και κόβουμε σε μικρότερα μέσα στην κρέμα τυριού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε πολύ καλά την φυτική κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια.
Όταν σφίξει αρκετά ενώνουμε με το μείγμα κρέμας τυριού. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο ταψάκι. Ισιωνουμε και πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμενα μπισκότα.
Διακοσμούμε το γλύκισμα με φρέσκα κομμάτια ανανά ο ότι άλλο μας αρέσει, η το αφήνουμε σκέτο με τα μπισκότα μόνο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”