Connect with us

Γλυκα

Εύκολα και γρήγορα τα μυστικά για τέλεια Σου (choux)

ΥΛΙΚΑ Σας δίνω τη βασική συνταγή των σου για να φτιάξετε περίπου 30 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος) • 250 γρ. γάλα ή νερό • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική • 1 πρέζα αλάτι • 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 4 μεγάλα αυγά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]

Published

on

sou cover

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Σας δίνω τη βασική συνταγή των σου για να φτιάξετε περίπου 30 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
250 γρ. γάλα ή νερό
10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα αφήνω να πάρουν 1-2 βράσεις. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι όλο μαζί. Ανακατεύω δυνατά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα.
Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα μπολ και συνεχίζω το ανακάτεμα ρίχνοντας τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε ένα πριν ρίξω το επόμενο.

Το σωστό timing
Από την στιγμή που θα αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρέπει οπωσδήποτε να μεταφέρω τη ζύμη σε κρύο σκεύος πριν αρχίσω να ρίχνω τα αυγά. Έτσι κατεβάζω τη θερμοκρασία της ζύμης ώστε να αυγά να μη κινδυνεύουν να ψηθούν. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν αποκτήσει μια βελούδινη και γυαλιστερή όψη.

Το μυστικό «αυλάκι»
Το σημαντικότερο υλικό για την σωστή ζύμη είναι η ποσότητα των αυγών. Για να είμαι σίγουρη ότι η ζύμη είναι έτοιμη, την αδειάζω σε ένα δίσκο και με ένα μεγάλο κουτάλι, κάνω ένα αυλάκι στη μέση της ζύμης.

Αν το αυλάκι, κλείσει πολύ γρήγορα, σημαίνει ότι έχω βάλει πολλά αυγά και θα απλώσει υπερβολικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αν το αυλάκι παραμείνει ακίνητο, σημαίνει ότι έχει λίγα αυγά, κάνοντας τη ζύμη σκληρή και κατά το ψήσιμο θα δημιουργηθούν ρωγμές και σκασίματα στην επιφάνεια των σου.

Το σωστό είναι, όταν «περάσω» το κουτάλι από το κέντρο της ζύμης, το αυλάκι που θα δημιουργηθεί να αρχίσει να κλείνει αργά και απαλά προς το κέντρο. Έτσι είμαι σίγουρη ότι έχω την τέλεια ζύμη.

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές2 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές4 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές6 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα8 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές10 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές12 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές13 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version