Connect with us

Συνταγές

Εντυπωσιακότατος μπακλαβάς

Published

on

69769754 748689382219399 3330149596427976704 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Απλά τέλειος! Με χειροποίητο φύλλο..

Φύλλα 40
Υλικά

1 κούπα του τσαγιού γάλα,
1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο,
3 αυγά,
1 μπέικιν,
μισό κουταλακι του γλυκού αλατι,
1 κουτάλι της σούπας ξύδι,
1300γρ με 1500 γρ αλεύρι

Γέμιση
500γρ καρύδια χοντροκομενα,
λίγη κανέλα,
λίγο γαρύφαλλο,
λίγα μπισκότα Μιράντα προαιρετικό

Σιρόπι
6ποτήρια του νερού ζάχαρη,
5 ποτήρια νερό,
2 βανίλιες,
μισό λεμόνι,
βούτυρο 500γρ
1 σακουλάκι νισεστε για να ανοίξουμε τα φύλλα.

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα το λάδι τα αυγά το ξύδι το αλάτι και τα χτυπάμε καλά ρίχνουμε το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει να μην είναι σφιχτή όμως ζυμώνουμε καλά και κάνουμε 40 μπαλάκια

Τα αφήνουμε να ξεκουραστουν και τα ανοίγουμε όσο ένα πιάτο φρούτου βάζουμε νισεστε και τα κάνουμε δεκάδες σε τέσσερα πιάτα βρεχουμε καλά δύο πετσέτες και σκεπάζουμε τα φύλλα να μην ξεραθουν

*
Ανάβουμε την κουζίνα ανοίγουμε τα 10 πρώτα φύλλα τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά ανοίγουμε τα άλλα 10 φύλλα

Βγαζουμε το ταψί ρίχνουμε τα καρύδια βάζουμε τα φύλλα και ξανά στο φούρνο αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα έτσι βοηθάμε να ψηθεί καλύτερα ο μπακλαβάς

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει αφού έχουμε κόψει τον μπακλαβα ρίχνουμε το βούτυρο βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά κατεβάζουμε πάλι στους 140 βαθμούς και ψήνουμε για 2,5 ώρες

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει το αφήνουμε για 20 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι κρύο και ο μπακλαβάς ζεστός έγινε έτσι από πάνω γιατί άφρισε το βούτυρο αλλά δεν με χαλάει καθόλου!

*όταν ψήνουμε τα φύλλα βάζουμε την κουζίνα στους 140 βαθμούς και τα ψήνουμε μόνο 15 λεπτά χωρίς την γέμιση. Όταν τα βγάλουμε ρίχνουμε τα καρύδια ξαναβάζουμε φύλλα στο φούρνο πάλι για 15 λεπτά μετά ρίχνουμε πάλι καρύδια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Έτσι βοηθάμε τον μπακλαβα να ψηθεί σωστά ναι το βούτυρο το στο τέλος με τα τελευταία φύλλα αυτά δεν χρειάζεται να τα βάλουμε στο φούρνο, κόβουμε τον μπακλαβα και ρίχνουμε το βούτυρο, βάζουμε την κουζίνα στους 200 βαθμους, ψήνουμε μόνο 15 λεπτά και κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 140 βαθμους και ψήνουμε για 2,5 ώρες ( μπορούμε να βαλουμε λαδόκολλα από πανω και στο τέλος να την βγάλουμε για να μην καεί

Η Συνταγή είναι από κ. Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές5 λεπτά ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές4 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές4 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές18 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές20 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές22 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Exit mobile version