Συνταγές
Ελαφριά και νόστιμη κοτόσουπα
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κοτόσουπα με πλαταρια ή αλλιώς φτερούγες βρασμένα με διάφορα λαχανικά..
Συνταγή υλικά..
Βάζουμε σε κατσαρόλα,6 πλαταρια με μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, σωταρουμε ελαφρώς, ρίχνουμε και 1 κρεμμύδι ξερό σέ φετουλες
συνεχίζουμε και τότε ρίχνω όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μου όπου τά έχουμε κόψει όλα σέ μπωλ. Όπως… Μισό Κολοκυθακι πράσινο,1 καρότο , λίγο κίτρινη καί κόκκινη πιπεριά, λίγο κολοκυθα πορτοκαλί Σελέρυ και σέλινο, λίγο μαϊντανό, 1 δακτυλακι πράσο, 1 μικρή πατάτα , 1 κύβο κοτόσουπα, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά πάπρικα γλυκιά ελάχιστο κύμινο , μισή λεμονοκουπα, νερό από το βραστηρα, βράζουμε για 20-25′ .
Ύστερα βγάζουμε τα πλαταρια, πολτοποιω λίγο με το ραβδομπλεντερ τά λαχανικά, ξαναβάζουμε τά πλαταρια, προσθέτω λίγο καστανό ρύζι ίσα με 1 φλυτζανακι του καφέ, βράζουμε για 10′ ακόμα και έτοιμη η κοτόσουπα.. Μα φυσικά έχουμε βγάλει την λεμονοκουπα πριν το ραβδομπλεντερ. Στο πιάτο όποιος θέλει συμπληρώνει λίγο χυμό λεμονιού
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.