Συνταγές
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι για καλοκαίρι ή χειμώνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – Χρυσές Συνταγές
…κι επειδή βγήκε μεγάλο και τα κομμάτια πολλά, έκανα και με βανίλια και με αρμπαρόριζα.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού (το άσπρο μέρος)
800 γραμ. ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα (προαιρετικά)
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
½ λεμόνι (το χυμό τους)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις φλούδες, τις κόβουμε σε μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια και τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό, που μέσα έχουμε στύψει τα 2 λεμόνια. Φροντίζουμε, βάζοντας πάνω τους ένα βάρος αν χρειαστεί, να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 1, τουλάχιστον ώρα. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 10΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, βράζουμε ξανά πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τ᾿ αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα για το άρωμα και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Η Συνταγή είναι του κ. Γιάννης Αραμπατζής – Χρυσές Συνταγές